2021 Kurum İçi Değerlendirme Raporumuz (KİDR) Senatomuzdan Geçerek Kamuoyuna

14 Nisan 2022 Perşembe

Üniversitemizin 2021 takvim yılındaki ana ve destek faaliyetleri için Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) belirlediği ölçütlere ve Kalite Güvence Yönergesine göre oluşturulan yeni Kalite Komisyonu ve Kalite Alt Komisyon (Eğitim-Öğretim, Ar-Ge, Toplumsal katkı, Yönetim Sistemleri ve Uluslararasılaşma Kalite Alt Komisyon) üyelerinin hazırladığı bir öz değerlendirme raporu olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2021 yılı Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) Senatomuzdan geçerek kamuoyuna sunuldu.

 

Bu raporun hazırlanması için; ilk olarak Kalite Komisyonu ve Kalite Alt Komisyon üyeleriyle 24.01.2022 tarihinde 2022/1 sayılı çevrimiçi Kalite Komisyonu toplantısı yapılarak (https://www.youtube.com/watch?v=jGyX_rZY1cY) 2022 çalışma takvimi planlaması konuşuldu. 2022 yılı çalışma takvimine göre Fakülte / YO / MYO ve Araştırma Merkezleri http://kalitekayit.ibu.edu.tr/goster.php?&s=giris linkine birim verilerini ve kanıtlarını girerken, Kalite Alt Komisyonları tarafından 2021 stratejik plan gösterge gerçekleşme raporuna ilgili birimlerin değerlendirmesi yapıldı. Bu değerlendirmenin sonrasında kalitekayit web adresindeki veriler, her bir alt komisyon tarafından kendi alanı için konsolide edilerek YÖKAK yönetim sekmesindeki KİDR rapor alanına girildi.

 

YÖKAK'ın KİDR girişini 01.04.2022’ye kadar uzatmasıyla Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) başvuru sürecinde KİDR rapor yazımını, süreç içinde değerlendirme ve iyileştirme amacıyla 15.03.2022 de Kalite Komisyonu ve Kalite Alt Komisyonları ortak çalıştayı yapıldı ve sonrasında yazılan rapor bölümlerinin başlık bazında değerlendirme fırsatı oldu.

(http://ajanda.ibu.edu.tr/baibu-kalite-koordinatorlugunden-alt-komisyon-calistayi/)

 

Bu çalıştay ile KİDR yazımı sırasındaki zorluklar, düşük olgunluk düzeyindeki (PUKÖ çevrimi eksik olan) ölçütler, bu ölçütlerde 3-6-9-12 aylık eylem planları, olası KAP değerlendirmesine kadar olabilecek (3 ve 6 ayda bitirebilecek) gerekli iyileştirmelere odaklanılması amaçlanmıştı. Sonucundan bağımsız olarak KAP başvuru sürecinin kendisinin ve KGS için yapılacaklara hız vererek kaldıraç etkisi yaratacağı beklentisiyle KAP başvurusunun avantajlarına dikkat çekildi.

 

Çalıştay sonrasında da, 2021 KİDR'in alt bölümleriyle entegrasyonun tamamlanması ve mevcut yazıldığı halinin gözden geçirilerek içeriğinin iyileştirilmesi için tüm alt komisyonlar ile video kayıtları (https://youtu.be/r5tzbC-5Xcghttps://youtu.be/YAca1J08IWohttps://youtu.be/PBkeSZYZPrAhttps://youtu.be/oN9SfpVf57I) verilen 'KİDR başlıklarına özel çevrimiçi gözden geçirme toplantıları' yapıldı. 2021 kurum içi değerlendirme raporundaki içerik ve ifadelerin ölçütlere göre tekrar gözden geçirilerek düzenlenmesi imkanı bulundu.

 

 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2021 yılı Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR)

 

 2021 yılı Kurum İçi Değerlendirme Raporu Senato Kararı