Batı Karadeniz Kariyer Fuarında (BATIKAF) ‘Yükseköğretim ve Kalite’ başlıklı oturum yapıldı.

11 Nisan 2022 Pazartesi


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin öncülüğünde Yetenek Her Yerde temasıyla, Üniversitemiz ev sahipliğinde 25-26 Mart 2022 tarihinde düzenlenen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) Üniversitemiz ev sahipliğinde toplam 17 paydaş üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının iş birliğinde gerçekleştirildi. Fuar, Batı Karadeniz’de düzenlenen en büyük kariyer fuarı olma özelliğini taşıdı. 300’ün üzerinde firmanın yer aldığı ve 30 binin üzerinde öğrencinin katıldığı fuarda YÖKAK Öğrenci Komisyonu da stant açarak, öğrencilere yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmaları ve öğrencilerin bu çalışmalarda nasıl yer alabilecekleri konularında bilgi verdi. YÖKAK Öğrenci Komisyonu standına fuar boyunca öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kalite Koordinatörü ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kamil Gürel’in Moderatörlüğünde 26.03.2021 Cumartesi sabah oturumundaki ‘Yükseköğretim ve Kalite’ başlıklı oturumda; Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ‘Küresel Eğilimler, Değişen İhtiyaçlar ve Yetkinlikler’, eski YÖKAK Başkanı ve KÖSTÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas ‘Yükseköğretimde Değişim Yönetimi’, Ankara Üniversitesi Kalite Koordinatörü Prof.Dr. Ali Sınağ ‘Yükseköğretimde Kalite Güvencesinde Doğru Bilinen Yanlışlar’, YÖDAK (KKTC) Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Olgun Çiçek ‘Dijitalleşen Dünyada Uluslararası Kalite Güvence Akreditasyon Kuruluşları ve Yeni Süreçler’, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Gonca Uludağ ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkanı ve YÖKAK Üyesi Mehmet Bora ‘Kalite Süreçlerine Öğrenci Katılımının Kariyer Planına Katkısı’ isimli konuşmalar yaptılar. Dr. Öğretim Üyesi Gonca Uludağ, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkanı ve Kurul üyesi Mehmet Bora ile Komisyon üyesi Sena Çatal, Öğrenci Komisyonu standında öğrencilerin yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmalarında nasıl yer alabilecekleri konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasında, Kurul olarak bir kariyer fuarına ilk defa katıldıklarını belirterek, YÖKAK Öğrenci Komisyonu standına öğrencilerin gösterdiği ilgi karşısında memnun olduklarını dile getirdi. YÖKAK’ın yeni bir kurum olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kar, “Hem kurumumuzu ileriye taşımak hem de yükseköğretimde kalite güvencesi sistemlerinin kurulması ve desteklenmesi konularında üzerimize düşen görevi yapmaya çalışacağız” dedi. Başkan Kar, konuşmasının devamında yükseköğretimi etkileyen küresel eğilimler, geleceğin meslekleri, yükseköğretim kurumlarının temel işlevleri, yeni çağın üniversite mezunları ve yükseköğretimde kalite güvencesi sistemi konu başlıklarında sunumunu gerçekleştirdi.

YÖKAK Öğrenci Komisyonu da stant açarak, öğrencilere yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmaları ve öğrencilerin bu çalışmalarda nasıl yer alabilecekleri konularında bilgi verdi. YÖKAK Öğrenci Komisyonu standına fuar boyunca öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

BAİBÜ Kalite Youtube Sayfasından sunum videolarına ulaşılabilmektedir.