Birim Kalite Komisyonu Öğrenci Temsilcileri ve Kalite Öğrenci Topluluğu üyesi olan öğrenciler ile tanışma etkinliği düzenlendi.

31 Mart 2022 Perşembe

Yükseköğretim kalite süreçlerine öğrenci katılımını artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kalite Öğrenci Topluluğu, Enstitü, Fakülte ve Yüksekokulların kalite komisyonlarına dahil edilen ve aynı zamanda topluluk üyesi olan öğrenciler ile 18.03.2022 tarihinde tanışma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Yükseköğretim Kalite Güvence Sistemi, öğrencilerin kalite süreçlerine katılımı, Kurum İç Değerlendirme Raporu ve 25-26 Mart tarihinde Üniversitemizde yapılacak olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarına öğrencilerin katılımının önemi anlatıldı. Topluluk üyelerinden YÖKAK Kalite Elçisi Eğitim Programına (KEP'22) katılan öğrenciler de topluluk üyelerine Yükseköğretimdeki Kalite Süreçlerinin öneminden, KEP eğitimlerinin faydasından ve bu konudaki kazanımlarından bahsettiler. Bununla birlikte etkinlikte Kalite Öğrenci Topluluğu üyelerine YÖKAK Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kurum İç Değerlendirme Raporu hakkında eğitim verilmesi kararlaştırılarak ilgili detaylar planlandı.