Üniversitemiz 2022 Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) Dahil Edildi

20 Mayıs 2022 Cuma

Üniversitemiz 2022 Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) Dahil Edildi

Üniversitemizin 2022 Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil edilmesi sonrası, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI ve Rektör Yardımcılarının katılımıyla 17.05.2022 tarihinde Kalite Komisyonu ve Alt Komisyonları toplantısı gerçekleştirildi.

Kurumsal Akreditasyon Programı Nedir?

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” (PUKÖ) döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir. Bu dış değerlendirme için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından oluşturulan değerlendirme takımları Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri ile Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzu kapsamında Kurumsal Akreditasyon Raporları (KAR) hazırlanmakta ve bu raporlar göz önünde bulundurularak YÖKAK tarafından akreditasyona ilişkin karar verilmektedir.

Bu yıl KAP için başvuran 34 üniversiteden 30 tanesi Kurum İçi Değerlendirme Raporları (KİDR) ve diğer verilere göre seçilmiştir. Üniversitemiz, KİDR, web sayfamızda yayınladığımız diğer bilgiler, ön saha ve saha ziyareti ile YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütlerine göre değerlendirilecek ve 1000 puan üzerinden 650 üzerinde olgunlukta ise beş yıl, 500-649 arası olgunlukta ise iki yıl için ÖSYM kılavuzunda belirtilecek şekilde ‘akredite’ edilmiş olacaktır. Bu değerlendirme için yapılan hazırlıklar sayesinde, Üniversitemiz tekrar gözden geçirdiği tüm faaliyetlerinde, daha iyi hizmet sunumu ve daha verimli olma konusunda avantaj sağlayacağı beklenmektedir.

Rektörlük Senato Odasında düzenlenen toplantıda Kalite Koordinatörü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kâmil GÜREL tarafından; KAP Nedir, diğer YÖKAK değerlendirmelerindeki benzerlik ve farklılıkları, KAP kararı için minimum gereklilikler, İç Kalite Güvence Sistemini iyileştirme çalışmaları, KAP sürecinde birimlere düşen görevler ve 2024 – 2028 Stratejik Plan hazırlık çalışmaları başlıklarından oluşan bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantının sonunda Kalite Alt Komisyon başkanları ve bazı üyeler yapılan çalışmaları anlattılar, yapılması gerekenler konusunda görüşlerini bildirdiler. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI da Üniversitemizin Kurumsal Akreditasyon Programına alınmasının önemine değinerek her halükârda Üniversitemiz için hayırlı olacağını, özveri ile çalışarak bu sürecin de üstesinden geleceğimizi belirterek Kalite Komisyonu ve Alt Komisyon üyelerine başarılar diledi.

Yüz yüze gerçekleşen toplantının video kaydına https://youtu.be/VlTX0hwMPRo adresinden ulaşılabilir.