Yozgat Bozok Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyeleri İnceleme Ziyaretinde Bulundu.

22 Eylül 2022 Perşembe

Yozgat Bozok Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyeleri, Üniversitemiz Öz/Akran Değerlendirme Sistemi ve Uygulamaları için İnceleme Ziyaretinde Bulundu

Yozgat Bozok Üniversitesi Kalite Komisyonu, Program Akreditasyonu Alt Çalışma Grubu Üyeleri Öğr.Gör.Mehmet Fatih Kanoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Gökçen Aydın ve Doç.Dr. Hatice Baş, üniversitemizde Öz/akran Değerlendirme süreçlerini yerinde incelemek ve gözlemlerde bulunmak üzere, Rektör Yardımcımız ve Kalite Koordinatörümüz Prof.Dr.Kamil Gürel’i ziyaret ettiler.

Ziyaretçilerimize 2020 ve 2022 Öz/Akran değerlendirme için kullandığımız YÖKAK web tabanlı sistemine program ve ölçüt tanımlanması, tanımlanan programlarda öz ve akran değerlendirme dönemleri oluşturulması, raporların kontrolü konularına bilgi verildi.

Öz ve Akran değerlendirme ölçütlerini ve değerlendiricileri seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar, değerlendirmelerden ortaya çıkan gelişmeye açık yanların belirlenmesi, gelişmeye açık yanların eylem planlarına bağlanarak paydaş danışma kurullarından geçirilme süreci, bu planların sözlü sunumla tüm senato ve Kalite Komisyonu üyeleriyle paylaşılma süreci, eylem planlarının takip edilme ve iyileştirme süreci hakkındaki deneyimlerimiz paylaşıldı.