Yükseköğretim Kalite Güvence Süreçlerinde Öğrenci Farkındalığını Artırmak konulu etkinlik gerçekleştirildi.

01 Haziran 2022 Çarşamba

BAİBÜ Kalite Öğrenci Topluluğu tarafından "Yükseköğretim Kalite Güvencesi Süreçlerinde Öğrenci Farkındalığını Artırmak" konulu eğitim ve takım çalışması odaklı etkinlik düzenlendi.

 

Yetenek Kapısı üzerinden de başvuruların alındığı etkinliğe birimlerin kalite komisyonlarında görev alan öğrenciler ve topluluk üyeleri katıldı. Yükseköğretim kalite süreçlerinde öğrenci katılımını sağlamak, bu faaliyetlerde öğrenci farkındalığını artırmak ve kaliteye ilişkin bilişsel becerileri öğrencilere kazandırmak amacıyla katılımcılar gruplar halinde belirli konular üzerinde çalışarak fikirlerini görselleştirdiler.

Bu çalışmalarda öğrenciler 21.yüzyıl becerilerine sahip olarak mezun olmak, akredite bir üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının avantajları, geleneksel ve yenilikçi eğitim yaklaşımının farkları, yaşam boyu öğrenme gibi konularda algılarını resim hâline getirerek poster tasarımları oluşturdular. Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KARMER) ve Ziraat Fakültesi Dekanlığının destekleri de alınarak gerçekleşen etkinlik sonucunda öğrenciler katılımdan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.